Overrijpe bananen hoef je helemaal niet weg te gooien, want het is het perfecte ingrediënt voor heel veel lekkere en gezonde baksels! Zo deelde we eerder al een heerlijk recept voor bananenbrood en in onze blog over onze favoriete proteïne pannenkoeken mocht een bananenpannenkoek natuurlijk niet ontbreken. Maar je kunt nog veel meer eiwitrijke baksels maken met overrijpe bananen! Voor vandaag staan deze heerlijke eiwitrijke bananen havermoutkoekjes op het menu. Deze koekjes zijn een verantwoorde snack voor tussendoor en ook nog eens super makkelijk en snel te bereiden.
Ingrediënten en benodigdheden:
- 3 overrijpe bananen
- 100 gram havermout
- 60 gram eiwitpoeder kies bijvoorbeeld voor M Double You Whey Protein met bananensmaak voor de ultieme banaan sensatie of varieer eens met een chocolade smaak.
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 theelepels kaneel
- 1 heel ei
- 1 eiwit
- Een kleine theelepel bakingsoda
- 1 theelepel vanille extract
- Beslagkom
- Bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven alvast voor op 175°C.
- Prak de bananen tot een egaal beslag in de beslagkom.
- Vervolgens voeg je de andere ingrediënten toe en roer je alles door elkaar totdat er een egale massa ontstaat.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag in 18 mooie rondjes op het bakpapier.
- Bak het in 10 tot 12 minuten gaar in de oven.