Wat te doen met lege proteïne potten?

Nancy Heijnis
17 mei 2022
Leestijd: 5 minuten

Ben je een fanatieke sporter en vliegen de eiwit potten er doorheen? Eiwit potten kun je op een leuke manier hergebruiken! Naast dat jij bezig bent met een gezonde en duurzame levensstijl voor jezelf, zijn er namelijk ook genoeg manieren waarop je het milieu op een duurzame manier kan helpen! Daarom bieden wij in deze blog drie originele ideeën voor het hergebruiken van lege eiwit potten.

Bewaren van droge voeding en huisdiervoeding

Veel eiwit potten zijn het perfecte formaat voor opslag. Bovendien zijn de potten een stuk steviger dan de zakken waar producten veelal in verpakt worden. Je kunt eiwit potten daarom ideaal gebruiken om voedsel in op te bergen. Met name in de fitnessindustrie kan het veel geld besparen om voedsel in bulk in te kopen. Denk bijvoorbeeld aan noten en zaden, maar ook rijst of pasta’s. In de lege potten kun je dit vervolgens gemakkelijk bewaren. Ook voor dierenvoeding kan dit een uitkomst zijn. De deksel van de pot kan zelfs als voedingsbak gebruikt worden!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Verwijder het etiket en maak de pot volledig schoon van lijmresten met alcohol en een werkdoek

 • Was zowel de container als de maatbeker grondig, zodat deze weer klaar is voor volgend gebruik

 • Gebruik een watervaste stift of stickers om de pot een naam te geven of te versieren

 • Vul de eiwit pot met de zak met eten en plaats de maatbeker/lepel erop. Zo kun je het eten er gemakkelijk uithalen, net als je hiervoor met je eiwit deed!

Opbergen van kinderspeelgoed

Veel ouders zullen dit herkennen. Je vindt het overal: kleine speelgoedautootjes, barbie poppen, lego steentjes, kralen en ga zo nog maar even door. Voor deze situaties zijn lege eiwit potten het ideale formaat om het speelgoed in op te bergen. De potten zijn bovendien stevig en sluit je gemakkelijk af. Zo kun je weer rustig door het huis lopen zonder gevaar te lopen op iets te trappen. Het leuke aan dit project? Je kunt de kinderen er zelf bij betrekken om de potten te versieren.

 • Verwijder het etiket en maak de pot volledig schoon van lijmresten met alcohol en een werkdoek

 • Was zowel de container als de maatbeker grondig, zodat deze weer klaar is voor volgend gebruik

 • Neem watervaste stiften, stickers, gekleurd papier, vingerverf en ga een middagje creatief met de kinderen aan de slag!

Gebruik als nieuwe plantenpot

Met name voor de zwarte eiwit potten is dit een leuk alternatief! Want wat is er groener dan je oude eiwit potten te gebruiken als plantenpot? Op deze manier kun je je tuin of balkon makkelijk en snel aankleden met mooie planten. Een goedkope oplossing, maar jij kunt ervoor zorgen dat je dit er niet aan afziet!

Daarnaast kun je in deze potten ook zelf je eigen voeding verbouwen. Sommige specerijen, kruiden of plantjes zoals basilicum, peterselie of tijm, kun je makkelijk in deze potten verbouwen. Benieuwd hoe je dit aanpakt?

 • We beginnen opnieuw met het verwijderen van het etiket

 • Vervolgens maak je de container grondig schoon en laat je deze drogen

 • Prik voor drainage verschillende gaten aan de onderkant van de pot

 • De bovenkant van de pot knip je vervolgens af of snijd je af met een stanleymes. Zo blijft er een emmer achtige bak over welke je kunt vullen met grond.

 • Wil je net iets extra’s? Koop een stevig /dik touw, smeer vervolgens de pot in met lijm en wikkel het touw om de pot. Zo heb je op redelijk eenvoudige wijze een stoere plantenpot!

Heb je zelf nog meer leuke ideeën? Wij horen het graag van je!

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.