De ideale vakantie workouts!

Nancy Heijnis
8 juni 2022
Leestijd: 5 minuten

Ga jij er deze zomer al vroeg tussenuit? Wij geven je drie ideale workouts waarmee jij het trainen op vakantie gemakkelijk vol kunt houden! Een weekje rust kan uiteraard geen kwaad. Maar met name wanneer je voor een langere tijd op reis gaat, is het belangrijk om je conditie en kracht op peil te houden. Ben jij benieuwd hoe? Wij helpen je hierbij!

Als het gaat om sporten op vakantie, zijn er altijd een paar die het heerlijk vinden en een paar die er helemaal niks mee hebben. Voor beide is natuurlijk wat te zeggen. Toch kan sporten op vakantie juist voor extra ontspanning zorgen. Wanneer je ‘s ochtends start met een intensieve workout, neem je de tijd om je hoofd even helemaal leeg te maken en kun je vervolgens met een goed en voldaan gevoel aan je dag beginnen. Zo kun je extra ontspannen genieten!

Sporten in de ochtend

Als je het ons vraagt, is de ochtend het beste moment om tijdens je vakantie te gaan sporten. Je moet hier misschien iets eerder je wekker voor zetten, maar vervolgens heb je de rest van de dag niks meer om rekening mee te houden. Zo geniet je na het sporten extra van die heerlijke cocktail op het strand of dat lekkere biertje aan het zwembad. Daarnaast is het in de ochtend vaak nog iets koeler. Met name wanneer je een warme bestemming bezoekt, is het dan ook erg fijn om juist even in de ochtend te sporten!

Workouts voor op vakantie

Om jou te helpen het trainen op vakantie vol te houden, hebben we drie korte, maar intensieve workouts voor je op een rijtje gezet. Deze voer je gemakkelijk uit op verschillende plekken. Zo heb je voor deze trainingen geen fitness attributen nodig, hooguit een handdoek en natuurlijk wat water!

#1 Workout

Bij deze eerste workout ga je voor vijf rondes van onderstaande oefeningen. Voer deze zo snel mogelijk achter elkaar uit.

  • 10 x bench /chair dips (Meer uitdaging? Ga voor 10 x Push ups)
  • 20 x mountain climbers
  • 30 x jumping jacks (Liever wat variatie? Ga voor 30 x Touwtje springen)

#2 Workout

De onderstaande oefeningen doe je in aflopend aantal, van tien tot één. Eerst doe je alle drie de oefeningen dus tien keer. Alle drie gedaan? Dan ga je verder door alle drie de oefeningen negen keer te doen. Ga zo door, tot je alle oefeningen één keer hebt voltooid.

  • Down-ups (Meer uitdaging? Ga voor Burpees)
  • Air squats
  • Sit-up (Gevorderd? Ga voor V-ups)

#3 Workout

Deze workout neemt 15 minuten in beslag. Zet je timer en doe vervolgens zoveel mogelijk van onderstaande oefeningen.

  • 20 x walking lunges (Om het moeilijker te maken kan dit ook met een object)
  • 15 x (knee) push-ups
  • 30 seconden plank (Probeer ook eens een alternatief zoals de Hollow body hold)

Deze workouts kun je ideaal combineren met een rondje (hard)lopen, fietsen of heerlijk in het zwembad baantjes trekken! Ben je op zoek naar workouts die net wat meer tijd in beslag nemen? Bekijk dan eens onze 5 vakantie workouts van +/- 20 minuten. Deze twee workouts kun je ideaal afwisselen of natuurlijk combineren.

Veel succes en natuurlijk een fijne vakantie!

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede: Een Wereld in Beweging

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.