Last minute tips voor je zomerfiguur

Yolanda van der Hout
3 augustus 2022
Leestijd: 6 minuten

Last minute tips voor jouw Summer Body

We hebben al wat heerlijke zomerdagen achter de rug waarbij we onze korte zomerkleding en eventueel zwemkleding al uit de kast hebben kunnen halen. Misschien voel je je toch nog niet helemaal zelfverzekerd of fit in je vel. In dat geval hebben wij een aantal last minute summer body tips voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk heb je ook nog veel aan deze tips mocht je je wel al energiek en fit voelen! Lees je mee?

#1 Honger jezelf niet uit

Laten we meteen beginnen met onze belangrijkste tip: honger jezelf niet uit. Wellicht lukt het je om hiermee tijdelijk een aantal kilo’s te verliezen, maar uiteindelijk werkt dit juist averechts. Wanneer je veel te weinig eet, zal je alleen maar meer zin krijgen in vet- en suikerrijk eten. De kans dat je jezelf dan helemaal laat gaan wordt erg groot. Bovendien ga je je hier zeker niet fitter door voelen en bereikt je energielevel snel een dieptepunt. Resultaten zijn er nou eenmaal niet van de ene op de andere dag en dit moet je ook niet van je lichaam verwachten. Start daarom juist met gezonde maaltijden. Probeer die ongezonde tussendoortjes over te slaan en ga voor gezonde en voedzame producten.

Een aantal tips van ons? Eet voldoende mager vlees, hierbij kun je bijvoorbeeld gaan voor kip of vis. Zo zorg je ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ook kun je dit aanvullen met eiwitsupplementen als proteïne poeder. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor ons lichaam en deze moet je je lichaam daarom niet ontnemen. Ook suikers heb je nodig en deze krijg je binnen door voldoende fruit te eten. Fruit is met zomerse temperaturen overigens een heerlijk en verfrissend tussendoortje! Eet tot slot voldoende groenten welke rijk zijn aan voedingsstoffen. Ook hier kan je lichaam niet zonder. Bovendien heb je deze voedingsstoffen wel nodig als je ook aan de slag wil gaan met onze volgende tip: blijf in beweging!

#2 Blijf in beweging

De manier om je fit en energiek te voelen: blijf in beweging! Het heeft tijd nodig voor je lichaam verandert, maar van sporten ga je je al snel fitter voelen en krijg je meer energie. Wil je werken aan je summer body? Dan is cardio je grootste vriend! Ga daarom voor een hardlooptraining, HIIT training en lage gewichten met hoge herhalingen. Ook kun je dit afwisselen met sporten als fietsen en zwemmen. Bij cardio verbrandt je veel calorieën en dit is daardoor dé manier om aan je summer body te werken. Zorg er wel voor dat je je warming-up niet vergeet en sla ook het stretchen na afloop niet over. Zo voorkom je onnodige blessures en spierpijn de volgende dag!

#3 Drink genoeg water

Onze derde tip: drink voldoende water. Dit is altijd belangrijk en zeker met zomerse temperaturen. Ook wanneer je fanatiek aan de slag gaat met cardio, kan water niet ontbreken. Bovendien zorgt water voor een vullend gevoel. Neem daarom een glas water voor je maaltijd, waardoor je eerder een voldaan gevoel hebt.

#4 Probeer alcohol te beperken

Minder alcohol drinken kan in de zomerperiode juist erg lastig zijn. Je blijft eerder op een terrasje hangen met familie of vrienden en genieten van een lekker drankje hoort daar vaak bij. Natuurlijk is dit zeker iets waarvan je in de zomer moet genieten, maar probeer het wel te beperken. Bier en wijn bevatten namelijk lege calorieën. Let ook op de cocktails, want deze hebben vaak veel toegevoegde suikers.

#5 Zelfliefde

Accepteer hoe ver je nu al gekomen bent door gezond te eten en te bewegen. Zelfliefde en acceptatie zijn super belangrijk. Wees blij met wat je hebt bereikt en schets een realistisch beeld van hetgeen dat je in de toekomst nog wilt bereiken. Het helpt bij het afvallen om je lichaam eerst te respecteren. Dit is een goed startpunt om de juiste voedingskeuzes te maken en om de gezonde levensstijl uiteindelijk vol te houden!

#6 Houd je gezonde zomer levensstijl ook langer vast!

Probeer na de zomer ook deze gezonde levensstijl vast te houden. Dan spring je volgend jaar direct met een goed gevoel je zomerkleren in. Natuurlijk is het ook tijdens de winter lekker om je fit in je vel te voelen!

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.