Vier Moederdag met een bijzondere lekkernij: een zelfgemaakte kwarktaart vol liefde en gezonde twist. Deze taart bestaat uit een smeuïge mix van kwark, frisse aardbeien en een whey eiwitpoeder voor die extra energieboost.
Deze traktatie is niet alleen een smakelijke ode aan alle onvergetelijke momenten, maar ook een knipoog naar haar gezondheid.
Laat je moeder sprankelen met deze heerlijke, zelfgemaakte verrassing!
Week de 9 gelatineblaadjes in koud water tot ze stevig zijn. Leg vervolgens bakpapier op de bodem van de taartvorm.
Doe het amandelmeel, de poedervormige zoetstof (naar smaak), de eiwitten van twee eieren en een zakje bakpoeder in een kom. Meng goed en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm. Maak met een natte lepel de bodem glad. Bak de bodem gedurende 10 minuten op 180 graden in de oven.
Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot deze goed heet is. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de hete melk. Roer tot de gelatine is opgelost en voeg vervolgens de aardbeien toe. Houd een paar aardbeien achter voor het decoreren van de taart. Verwarm de mix opnieuw.
Doe alles in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg het eiwitshakepoeder en vloeibare zoetstof toe en eventueel enkele flavourdrops naar smaak. Blend tot het een egale kleur heeft.
Voeg het blendermengsel toe aan de magere kwark en meng goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, roer opnieuw en giet het in de taartvorm. Laat de vorm 3 uur in de koelkast staan, of tot het volledig stevig is.
Haal de kwarktaart uit de koelkast en decoreer met plakjes aardbei. Snijd met een mes langs de rand van de taartvorm om deze los te maken, zodat je de heerlijke kwarktaart kunt serveren.
Eet smakelijk!