Waarom successen vieren bij het afvallen belangrijk is!

Nancy Heijnis
17 januari 2022
Leestijd: 3 minuten

Gewicht verliezen kan knap lastig zijn. Als jij voor ogen hebt om een aantal kilo af te vallen, dan is het niet binnen een week of maand bereikt. Ook het vieren van kleine successen tussendoor is daarom super belangrijk! Sta jij weleens stil bij wat je tussendoor allemaal bereikt hebt? Als je dit niet doet dan kan je een hoop positieve uitkomsten mislopen. Ja, hard werken mag beloond worden. We geven in dit blog een aantal redenen waarom successen vieren bij afvallen zo belangrijk is.

#1 Motivatie om door te gaan met afvallen

Ten eerste helpt het vieren van succes voor een dosis extra motivatie! Ben je de eerste kilo’s afgevallen? Trakteer jezelf op een nieuwe sportoutfit, lekkere/ nieuwe smaak eiwitshake of een leuk dagje uit. Door even stil te staan bij je succes en het te vieren, zal het smaken naar meer. Je raakt opnieuw gemotiveerd om te werken aan het grotere doel en misschien doe je het dit keer nog beter. Succes daagt je uit en motiveert. Bovendien is het fijn om je succesvol te voelen.

#2 Vind plezier tijdens het afvallen

Bijna niemand zal afvallen in het begin leuk vinden en het is vaak meer een ‘moetje’. Maar door tussendoor successen te behalen zal je er plezier in vinden! Door je aandacht te richten op je positieve prestaties raak je positiever ingesteld en haal je meer plezier uit het afvallen. Je wordt trots op de resultaten die je tot nu toe al bereikt hebt. ‘The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate’- Oprah Winfrey.

#3 Draagt bij aan jouw persoonlijke groei

Doelen stellen is belangrijk in het leven. Wanneer je een doel bereikt hebt, voel jij je productief! Bovendien zorgt het behalen van doelen voor een stukje persoonlijke groei. Wanneer je het ene doel behaalt hebt, zal je gemotiveerd aan je volgende doelen beginnen en jezelf steeds blijven verbeteren.

#4 De basis voor nieuwe successen

Zoals we zojuist al zeiden: het ene doel behalen zorgt ervoor dat je aan het volgende doel gemotiveerd begint. Wanneer je regelmatig stilstaat bij een prestatie die je met het afvallen bereikt hebt, zal je merken dat dit de basis vormt voor nieuwe successen!

MDY-Gear - Grip Pads Ladies
Grip Pads LadiesMDY-Gear
S/M | Black Pink
12,50

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.