Circuit home workout

Nancy Heijnis
27 januari 2022
Leestijd: 5 minuten

De sportscholen mogen hun deuren gelukkig weer openen! Reden genoeg dus om het sporten weer fanatiek op te pakken. Ben je vanwege corona of iets anders toch verplicht om thuis aan de slag te gaan met een trainingsprogramma? Probeer eens een HIIT training en ontdek of deze vorm van trainen bij jou past!

Wat is een HIIT training?

HIIT staat voor High-Intensity Interval Training. Het is een vorm van interval- en cardio trainen waarbij korte periodes van super intense oefeningen elkaar afwisselen met periodes gevuld met minder intensieve oefeningen en rust. Een HIIT training is de perfecte workout wanneer je je vetverbranding optimaal wilt stimuleren en je sportprestaties wilt verbeteren.

HIIT oefeningen

Er zijn diverse oefeningen welke in een HIIT training passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan squats, push-ups, jumping jacks, sit-ups en lunges. Bij een HIIT training doe je bijvoorbeeld 45 seconden push-ups en neem je vervolgens 15 seconden rust. In deze korte periode van rust verzamelt je lichaam alle nodige kracht om er in de volgende oefening weer tegenaan te gaan.

HIIT training voor thuis

Op dit moment is het grote voordeel aan HIIT workouts dat je deze thuis kunt uitvoeren. Heb je thuis geen sport en fitness accessoires? Ook dit is geen enkel probleem voor de HIIT training oefeningen. Voor veel van de oefeningen heb je namelijk geen accessoires nodig. Hieronder vind je een van onze populaire HIIT trainingen voor thuis.

20 minuten HIIT home workout

Deze HIIT training kun je gemakkelijk vanuit huis uitvoeren, duurt slechts 20 minuten én voor de oefeningen heb je geen fitness accessoires nodig. Kortom, geen goede excuses meer die je kunt gebruiken om het uit te stellen! De HIIT training begint met een dynamische warming-up van 5 minuten en vervolgens worden intensieve oefeningen (40 seconden) afgewisseld met periodes van rust (20 seconden).

Ben je er klaar voor? Veel succes!

1: De warming up

 • 5 minuten: Warming-up

Voor een goede warming-up kun je aan oefeningen denken als touwtje springen of een klein rondje joggen.

2: Lower-Body

3 herhalingen van:

 • 40 sec: Squats

 • 20 sec: Rust

3: Push exercises

3 herhalingen van:

 • 40 sec: Push-ups

 • 20 sec: Rust

4: Dynamic exercises

3 herhalingen van:

 • 40 sec: Star Jacks

 • 20 sec: Rust

5: Pull exercises

3 herhalingen van:

 • 40 sec: Inverted Row

 • 20 sec-15:00: Rust

6: Core exercises

3 herhalingen van:

 • 40 sec: Plank

 • 20 sec: Rust

Eindig tenslotte met een aantal stretch oefeningen om blessures te voorkomen en even helemaal tot rust te komen na deze intensieve workout!


MDY-Gear - Waist Trimmer
Waist TrimmerMDY-Gear
2 maten
 
Scitec Nutrition - Water Jug / Bottle
Water Jug / BottleScitec Nutrition
2 kleuren
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.