Arnold Sports Festival

Nancy Heijnis
11 maart 2022
Leestijd: 5 minuten

Het Arnold Sports Festival zit er weer aan te komen, op 3 - 6 maart vindt de volgende editie plaats in Columbus, Ohio in de Verenigde Staten. Het Arnold Sports Festival is een jaarlijks multisportevenement. Vier dagen vol fitness en bodybuilding georganiseerd door de IFBB (de International Federation of Bodybuilding and Fitness). Het Arnold Sports Festival wordt gezien als een van de grootste en indrukwekkendste evenementen binnen de professionele bodybuilding, lichaamsbouw, figuur en bikini expo. Een evenement waar je onwijs veel energie van krijgt en daarom vertellen we je hier graag meer over!

Arnold Schwarzenegger

Het Arnold Sports Festival, ook wel bekend als het Arnold Schwarzenegger Sports Festival, bestaat al sinds 1989. Zoals de naam al weggeeft, is het evenement opgericht door Arnold Schwarzenegger, dit deed hij in samenwerking met Jim Lorimer. Naast het hoofdevenement in Columbus, Ohio vindt het evenement tegenwoordig ook plaats in Melbourne - Australië, São Paulo - Brazilië; Johannesburg - Zuid-Afrika; Sevilla - Spanje; en Birmingham - Engeland.

Het programma

Het Arnold Sports Festival staat bekend als hét event waar de sterkste mannen ter wereld tegen elkaar strijden. Zo zijn de Arnold Classic (professionele bodybuilding) en de Arnold Strongman Classic (Strongman) de bekendste categorieën die dit weekend langskomen. Maar, daarnaast is er dit weekend nog veel meer te zien! Zo komen gewichtheffen, armworstelen, bikini fitness, rolstoel kampioenschappen en strongwoman allemaal langs. En ook categorieën die wat minder voor de hand liggen: ninja warriors, tafelvoetbal kampioenschappen, een competitie voor de sterkste brandweerman, maar ook indrukwekkende bodypainting, pole fitness, twirling en de Arnold DanceSport Classic. Kortom, genoeg om een weekend mee te vullen!

Het evenement online volgen

Het is een onwijs gave beleving om het Arnolds Sports Festival in Columbus een keer bij te wonen. Voor iedere sportliefhebber valt hier genoeg te zien en te beleven. Wil je liever vanuit huis meegenieten? Ook dit is mogelijk! De Arnold Classic, Strongman en andere competities zijn namelijk ook online te volgen. Indrukwekkende competities om te volgen en bovendien bezorgen deze events de meeste sporters weer een berg extra motivatie om zelf fanatiek aan de slag te gaan!

Het voedingsschema van Schwarzenegger

Om net zo gespierd te worden als de atleten die je tijdens het Arnold Sports Festival langs ziet komen, is voeding uiteraard ook erg belangrijk. Je moet hiervoor een hoop calorieën per dag naar binnen werken. We zoomen daarom nog even in op het dieet van Arnold Schwarzenegger. 

Dit dieet is gebaseerd op de volgende vier principes:

  • Eet regelmatig: zo rond de 5 á 6 keer per dag.
  • Eet voldoende eiwitten en calorieën
  • Time je koolhydraten: het beste moment hiervoor is ongeveer 30 minuten na je workout
  • Eiwitshakes: ga voor eiwitshakes wanneer je dagelijkse inname omhoog moet

En een tip van ons: houd vooral rekening met je eigen lichaam en je trainingsprogramma en kijk wat het beste bij jou past!

House of Nutrition - Bulk Pack
Bulk PackHouse of Nutrition
119,75 105,95
M Double You - Amino XPlode
Amino XPlodeM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.