Filters

Aminozuren
Capsules
Merken
Smaken
Tabletten

BCAA

Lees meer over bcaa...

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids en wordt veelal gebruikt ter ondersteuning van spieropbouw en spierherstel. House of Nutrition beschikt over twee verschillende soorten BCAA, dit zijn de BCAA capsules en BCAA poeder. Beide zijn beschikbaar van verschillende merken als bijvoorbeeld First Class Nutrition, Scitec Nutrition en Nutrend. Lees meer...

Performance Sports Nutrition - BCAA Caps
BCAA CapsPerformance Sports Nutrition
30,95 26,30
Performance Sports Nutrition - BCAA-G 8:1:1 Complex
BCAA-G 8:1:1 ComplexPerformance Sports Nutrition
26,90
Scitec Nutrition - BCAA Glutamine Xpress
BCAA Glutamine XpressScitec Nutrition
29,90 28,10
Scitec Nutrition - BCAA Xpress
BCAA XpressScitec Nutrition
32,90 30,95
Scitec Nutrition - BCAA 6400
BCAA 6400Scitec Nutrition
25,90 24,35
Scitec Nutrition - Mega BCAA 1400
Mega BCAA 1400Scitec Nutrition
21,90 20,60
Scitec Nutrition - BCAA-X
BCAA-XScitec Nutrition
21,90 20,60

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids en wordt veelal gebruikt ter ondersteuning van spieropbouw en spierherstel. House of Nutrition beschikt over twee verschillende soorten BCAA, dit zijn de BCAA capsules en BCAA poeder. Beide zijn beschikbaar van verschillende merken als bijvoorbeeld First Class Nutrition, Scitec Nutrition en Nutrend.

Wat is BCAA?

BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids of in het Nederlands ook wel ‘vertakte keten aminozuren’, maar wat is BCAA eigenlijk? BCAA bestaat uit drie essentiële aminozuren. Dit zijn isoleucine, leucine en valine. Dit worden essentiële aminozuren genoemd omdat deze niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden. Aminozuren vormen in het kort de bouwstenen van eiwit en zijn met name populair onder sporters die zich focussen op de spieropbouw. Isoleucine, leucine en valine behoren tot één derde van de in totaal negen essentiële aminozuren. Voedingsmiddelen die deze vertakte aminozuren bijvoorbeeld ook bevatten zijn rundvlees, kip, wilde zalm en rijst.

BCAA werking

Wat is de werking van BCAA? Aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor o.a. het herstel van spieren na een zware training of inspanning. Zelf kan het lichaam geen isoleucine, leucine en valine aanmaken en om deze aminozuren daarom binnen te krijgen, kan voor het gebruik van BCAA’s worden gekozen.

BCAA speelt daarnaast een belangrijke rol bij spiereiwitsynthese. Dit is het proces van omzetting van eiwitten in de cellen van spieren en is belangrijk voor de opbouw van spiermassa. Spiereiwitsynthese kan alleen plaatsvinden als je voldoende aminozuren inneemt. BCAA kan daarom als supplement worden toegediend om de spierkracht te behouden en spierbeschadiging te voorkomen tijdens krachtige oefeningen die DOMS (verlate spierpijn) kunnen veroorzaken in de sportomgeving.

Een ander voordeel van BCAA’s tijdens het sporten, is dat deze direct naar de spieren gaan. Dit werkt als volgt: wanneer het lichaam door zijn energiebronnen heen is, zoals bijvoorbeeld koolhydraten, komt het lichaam in een lastige fase terecht. De spieren hebben energie nodig, maar vet omzetten tot energie duurt te lang en het lichaam gaat dan de meest makkelijke vorm van aminozuren omzetten in energie. In tegenstelling tot andere aminozuren gaan BCAA’s direct naar de spieren. Vanwege deze korte keten zijn BCAA’s bij vermoeidheid dan ook het makkelijkst om te zetten tot energie. Voor de werking van BCAA is het echter wel van belang dat de inname van andere essentiële aminozuren ook voldoende op peil is.

BCAA Poeder

Bij House of Nutrition is BCAA poeder verkrijgbaar in verschillende verhoudingen. De BCAA in poedervorm is verkrijgbaar in de verhouding 2:1:1, 4:1:1 en 8:1:1. Dit heeft betrekking op de hoeveelheid leucine in verhouding tot isoleucine en valine. De meest voorkomende verhouding is 2:1:1. BCAA in poedervorm wordt vaak vlak voor de training gebruikt zodat je tijdens de training alles kunt geven. Voor het herstel kun je er juist ook voor kiezen om na de training de sportdrank in te nemen of direct in de ochtend. Veel sporters kiezen ervoor om BCAA supplementen te combineren met andere voedingssupplementen als vitamines en mineralen. Ben je benieuwd naar BCAA in poedervorm? Onze favorieten zijn VOLT BCAA 8:1:1 van First Class Nutrition en BCAA-G 8:1:1 Complex van Performance Sports Nutrition.

BCAA Capsules

Naast BCAA poeder kun je er ook voor kiezen BCAA te gebruiken in de vorm van tabletten of capsules. Wat betreft tabletten en capsules beschikt House of Nutrition onder andere over BCAA van M Double You en BCAA 6000 van Performance Sports Nutrition. Bij de keuze voor het juiste BCAA supplement, kun je er bijvoorbeeld op letten of de capsules vitamine B6 bevatten. Vitamine B6 draagt eraan bij dat de aminozuren goed worden opgenomen door de spieren.

BCAA kopen bij House of Nutrition

Bij House of Nutrition kun je kiezen uit een ruim aanbod BCAA’s. Je kunt hierbij voor jezelf bepalen of je voorkeur uitgaat naar BCAA poeder of BCAA capsules. Buiten de manier van innemen is de werking hiervan grotendeels gelijk. Wil je graag snel gebruik kunnen maken van het door jou gewenste BCAA product? Bij House of Nutrition hoef je niet lang te wachten. Bestel je product voor 23.59 uur en wij zorgen ervoor dat de bestelling de volgende dag al bij je binnen is. Daar komt bij dat bestellingen boven de €40,- gratis worden verzonden!


Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.