3 Handige recepten om back in shape te komen na de vakantie

Nancy Heijnis
1 juni 2020
Leestijd: 12 minuten

Maar helaas, op deze manier zit je al snel aan je dagelijks aantal benodigde calorieën. De vuistregel voor een gezonde man is ca. 2.500 calorieën per dag. Bij vrouwen ligt dat iets lager, ca. 2.000. Als je niet wilt aankomen, moet je hier dus onder zien te blijven.

Toch kan het anders. Om weer wat meer grip te krijgen op de inname van je calorieën, helpt House of Nutrition jou met behulp van 3 recepten die je in elk ritme kunt toepassen. Deze recepten hebben goede macro’s en zorgen er tegelijkertijd voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt en sla je met lekkere trek net wat sneller het Magnum-ijsje en dat patatje over. En ja, je kan gewoon non-stop blijven genieten, want de recepten zijn om te smullen!

#Recept 1: Eiwitrijke appeltaart overnight oats

Combineer havermoutpap met Oat ‘N’ Whey sachets of100% Whey Protein sachets. Zekerals je fan bent van (gezonde) appeltaart! Neem 40 gram havermout en rasp een kleine appel.Voeg de geraspte appel toe aan de havermout, samen met een handje noten en een handjerozijnen.Voeg kaneel toe naar smaak en vul de amandelmelk bij tot boven de havermout. Roer door,voeg nog wat extra amandelmelk toe en laat het rusten in de koelkast. Eet het de volgendeochtend voor je dagelijkse portie eiwitten en maak het extra lekker met wat Griekse yoghurt.

#Recept 2: Double chocolate of Pannacotta protein pudding

Geeft het eten van chocolade pudding jou normaal een schuldgevoel? Dan isProteinPudding het toetje dat helemaal voor jou is weggelegd! Geniet van chocolade pudding zonderde grote hoeveelheid slechte suikers en vetten.Het toetje bevat kwalitatief hoogwaardige eiwitten met een hoge biologische waarde en opneembaarheid. Voor de bereiding moet je het volgende doen:Gebruik een shaker om 1 portie (40 gram) poeder te mengen met 250 ml water en schudkrachtig totdat het dik wordt. Giet het vervolgens in een kom en eet het na, of in plaats vaneen van je maaltijden. Liever koude pudding? Koel de pudding in de koelkast (idealiter rondde 4°C) en consumeer het binnen 2 dagen!

#Recept 3: Zoete eiwitrijke crêpes

Meng twee of drie eieren met 3 theelepels melk. Voeg daar een schepjeShake & Wait ofDietProtein aan toe, maar zorg er wel voor dat het beslag dun blijft. Gooi een dun laagje in eenkoekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Zet de pan vervolgens op middelhoog vuur.Bestrooi de crêpe met stukjes fruit naar keuze of dadelstroop zodat de crêpe zoet, maar tochgezond blijft.Hou je meer van hartig? Maak de crêpe dan met eiwitpoeder zonder toegevoegde smaak envul hem met tomaat, champignons, paprika of kaas. Bon appétit!Wat zijn de voordelen?

Verwen jezelf zonder schuldgevoel!
Elke portie bevat een hoge mate eiwit
Het ondersteunt spieropbouw/spierkracht/spiermassa
Bevat whey-eiwit en caseïne eiwit

Andere blog lezen

Circuit home workout

Lees meer >

Interview - Hoe blijf jij gemotiveerd?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.