Fitness lifestyle: beachboy of bodybuilder?

Nancy Heijnis
21 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

“Fitness is a way of life”. Iedere sporter doet het op zijn eigen manier en heeft zo zijn eigen doelstellingen. Zo bestaat er een groot verschil tussen een beachboy en bodybuilder. Wil jij dat perfecte strakke lichaam waarin je spieren goed te zien zijn? Of wil jij gewoon hard pompen in de sportschool en op die manier ‘the beast of the gym’ worden? In dit artikel geven wij je een aantal verschillen tussen beide doelstellingen.

1. EEN BEACHBOY HEEFT ANDERE DOELSTELLINGEN

Het grootste verschil tussen een beachboy en een bodybuilder is dat een beachboy simpelweg als doel heeft gesteld om in de zomerperiode met een goed gevoel en strak lichaam over het strand te lopen. De focus ligt hier dus voornamelijk op het krijgen van een strakke body voor een bepaalde periode. Een bodybuilder focust zich op de lange termijn en ziet krachttraining als een lifestyle die past bij zijn leven. Een dag niet getraind kan voor veel bodybuilders al veel innerlijke stress opleveren. De drang naar de sportschool is een stuk groter dan bij een beachboy.

2. EEN BODYBUILDER BEGRIJPT DE WERKING VAN ZIJN LICHAAM BETER

Uiteraard zijn er uitzonderingen. Maar, gemiddeld genomen heeft een bodybuilder al veel meer tijd en energie gestoken in het begrijpen van de werking van zijn lichaam. Hoe bouw je sterke spieren op? Hoe wordt je sterker? En, waarom is rust zo belangrijk voor je lichaam?

Door hier zelf eigen ervaringen in op te doen en diverse workouts te proberen leer je als sporter hoe jouw lichaam werkt en wat jouw lichaam voor behoeftes heeft. Online kun je overigens vele workouts en tips vinden, maar feit blijft wel dat jouw lichaam uniek is en dat jouw lichaam wellicht meer behoefte heeft aan andere voeding en/of andere workouts.

3. BODYBUILDERS DOEN ALLES VOOR DE SPIERMASSA

In bodybuilding heiligt het doel de middelen waarbij het doel is om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen. Hierin is functionaliteit nagenoeg van ondergeschikt belang. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van gewichten en bewegingen die in het dagelijks leven vrijwel niet voorkomen. Het voordeel hiervan is dat de spieren een grotere prikkel krijgen om te gaan groeien. De focus ligt dus volledig op de groei van de spiermassa. Bodybuilders kijken eigenlijk nauwelijks naar het verbeteren van de specifieke vaardigheden, waar beachboys de oefeningen beter onder de knie willen krijgen. Een zo hoog mogelijke hypertrofie in de spieren is continue belangrijk voor bodybuilders en dat staat op nummer 1.

VOEDINGSADVIES

Voor iedere doelstelling zijn weer andere supplementen nodig. M Double You geeft je hier graag adviezen over.

Als je echt dedicated bent gebruik je: 100% Whey Protein, Magnetude Explosive, Glutamine, Whey Amino en XXL Gainer. Deze supplementen zijn er echt voor de spieropbouw en legt niet de nadruk op droogtrainen.

Als je strak wilt worden en er goed uit wilt zien gebruik je: Amino X-Plode, Blade FX, Extreme Burner, Whey Isolate en Micro Whey. Deze supplementen zijn er om echt droog te worden en die ideale sixpack te creëren.

BODYBUILDEN IS EEN ANDER VERHAAL

Krachttraining bestaat uit zeer veel verschillende onderdelen en bodybuilding is daar slechts een onderdeel van. Het is een compleet andere lifestyle, waar andere oefeningen, kennis van je lichaam en voeding en een andere mindset voor nodig zijn. Een bodybuilder ziet zijn workouts in de sportschool ook als een gewoonte, iets wat normaal is in zijn leven. Het is niet de vraag óf die gaat trainen, maar wanneer. En, wanneer de zomer voorbij is in ons kikkerlandje blijft de bodybuilder de sportschool gewoon bezoeken, met dezelfde regelmaat als normaal.

Bekijk ons volledige assortiment supplementen om spieropbouw te ondersteunen.

Performance Sports Nutrition - The Bomb Pre-Workout
The Bomb Pre-WorkoutPerformance Sports Nutrition
2 smaken
 
M Double You - Liquid Burner
Liquid BurnerM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.