Filters

Creatine
Capsules
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Sportdoel
Vorm

Creatine

Lees meer over creatine...

Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtsinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de contractie van spieren. Als jij creatine gebruikt merk je dat de duur van je training verhoogt wordt en het je helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g creatine. Bij House of Nutrition vind je creatine in verschillende vormen: Cre-Alkalyne, creatine monohydraat, creatine blends en creapure. Lees meer...

Performance Sports Nutrition - Ultra Pure Creatine Monohydrate
Ultra Pure Creatine MonohydratePerformance Sports Nutrition
14,90 12,65
First Class Nutrition - Creatine Micronized
Creatine MicronizedFirst Class Nutrition
15,90 13,50
Performance Sports Nutrition - Pure Creatine
Pure CreatinePerformance Sports Nutrition
14,90
First Class Nutrition - Kre Alkalyn Pure
Kre Alkalyn PureFirst Class Nutrition
26,95
Performance Sports Nutrition - KRE-ALKALYN XTREME
KRE-ALKALYN XTREMEPerformance Sports Nutrition
13,40
M Double You - Creatine Powder met Creapure®
Creatine Powder met Creapure®M Double You
14,90
Scitec Nutrition - 100% Creatine Monohydrate
100% Creatine MonohydrateScitec Nutrition
25,90 24,35
Scitec Nutrition - Creatine Caps
Creatine CapsScitec Nutrition
19,90 18,70
Applied Nutrition - Creatine Monohydrate
Creatine MonohydrateApplied Nutrition
20,90

Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtsinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de contractie van spieren. Als jij creatine gebruikt merk je dat de duur van je training verhoogt wordt en het je helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g creatine. Bij House of Nutrition vind je creatine in verschillende vormen: Cre-Alkalyne, creatine monohydraat, creatine blends en creapure.

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die wordt geproduceerd uit drie aminozuren: arginine, glycine en methionine. Door processen in het lichaam wordt het omgezet in ATP (adenosinetrifosfaat) wat gebruikt wordt om beweging en kracht te produceren. Door creatine kun je harder en intensiever trainen waardoor spiergroei eerder plaatsvindt en daarom is het zo geliefd bij krachtsporters. Creatine verbetert je prestaties bij explosieve krachtsinspanningen, opeenvolgende reeksen korte, hoogintensieve oefeningen bij kracht-, en duursporten. Het is wel belangrijk om de creatine te combineren met eiwitten, aangezien je spieren tijdig moeten herstellen en door de krachtsinspanning ook meer te verduren krijgen.

Hoe werkt creatine precies?

Voordat je creatine koopt is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het precies doet en wat de werking ervan is. Wanneer het lichaam creatine opneemt uit voeding of creatine supplementen wordt het voor een groot deel omgezet in creatinefosfaat. Dit heeft als taak om de energieleverancier ATP (adenosinetrifosfaat) naar de spiercellen van de snelle type II vezels te transporteren. Voor een spiersamentrekking wordt een fosfaatmolecuul van ATP gebruikt. Daardoor wordt ATP omgezet in ADP (adenosinedifosfaat). ADP kan helaas niet gebruikt worden voor energie.

ATP kan aangevuld worden met koolhydraten, vetten, eiwitten of creatinefosfaat. Wanneer je meer creatinefosfaat in het lichaam hebt, zal het uithoudingsvermogen net iets langer zijn. Het lichaam kan niet meer dan 5 gram creatine per dag opslaan. Daardoor heeft de prestatie toename een natuurlijk limiet. Ieder lichaam reageert anders op creatine waardoor de effecten per persoon verschillen.

Hoe creatine gebruiken?

Wij van House of Nutrition adviseren om maximaal 6 – 8 weken achtereenvolgend creatine te gebruiken. Daarna dien je een rustperiode van 6 weken in te lassen. Na die 6 weken kun je het proces weer van het beginpunt opstarten. De zogenaamde ‘oplaadfase’ is hierbij erg belangrijk.

Welke soorten creatine zijn er?

De meest populaire creatine is creatine monohydraat. Dit omdat het de meest pure vorm van creatine is en makkelijk opgenomen wordt door het lichaam. Ieder lichaam is anders en daarom zou het kunnen zijn dat voor jou een andere creatine vorm beter werkt. Probeer bijvoorbeeld eens Kre-Alkalyn Xtreme van Performance Sports Nutrition uit. Kre-Alkalyn wordt op een andere basis opgenomen. Bij deze variant wordt de PG waarde verlaagd waardoor er effectiever creatine wordt opgenomen en tegelijkertijd minder belastend is voor het lichaam zoals de lever.

Of ervaar de voordelen van een creatine blend zoals Creaport van Nutrend. Dit wordt ook wel een mensel genoemd. De voordelen hiervan zijn is dat het een combinatie is van BCAA of EAA. Je hoeft dan dus maar een supplement te kopen waarmee je creatine en aminozuren tegelijkertijd binnenkrijgt.

Creatine kopen

Met de creatine supplementen die je bij House of Nutrition koopt, haal je het beste uit je training. Wij bieden formules aan die onder andere verrijkt zijn met L-Arginine, Citrulline Malaat en het gepatenteerde Kre-Alkalyn® en Creapure®. Meer dan 35 jaar vakmanschap heeft ervoor gezorgd dat wij de beste kennis in huis hebben. Start here, end stronger!

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.