Filters

Eiwitten/Proteïne
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Vorm

Caseine/melkeiwitten

Lees meer over caseine/melkeiwitten...

Caseïne eiwitten, misschien heb je er wel eens van gehoord maar weet je niet precies wat het doet voor je lichaam. Op welk moment van de dag kun je dit het beste nemen? En wat is het verschil met whey proteine?
Lees meer...

Week Deal
House of Nutrition - Pro Shake
Pro ShakeHouse of Nutrition
99,90 89,90
First Class Nutrition - Pro88 Day & Night
Pro88 Day & NightFirst Class Nutrition
33,95
M Double You - Milk & Whey Proteïne
Milk & Whey ProteïneM Double You
28,35
Scitec Nutrition - 100% Casein Complex
100% Casein ComplexScitec Nutrition
32,90 30,95

Caseïne eiwitten, misschien heb je er wel eens van gehoord maar weet je niet precies wat het doet voor je lichaam. Op welk moment van de dag kun je dit het beste nemen? En wat is het verschil met whey proteine?

Wat is caseïne eiwit?

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof voor ons lichaam. Veel sporters nemen een extra eiwit supplement om spierherstel te bevorderen. Het bekendste eiwit supplement in de sporters wereld is whey proteïne. Deze worden snel door het lichaam opgenomen in tegenstelling tot caseïne eiwitten. Het voornaamste kenmerk van caseïne eiwit is dat de eiwitten vertraagd worden opgenomen door het lichaam. Doordat het langzamer en gedurende een langere tijd afgegeven wordt aan het lichaam is het ideaal om te gebruiken voor het slapen gaan. Tijdens je slaap is je lichaam nog steeds druk bezig met herstellen en krijgt dankzij caseine eiwit net even dat extra duwtje in de rug.

Nog even terug naar whey eiwitten. Deze worden dus juist snel opgenomen waardoor het perfect is na een intense workout. Op dit moment heb jij veel van je spieren gevraagd waardoor de behoefte naar snelle eiwitten hoog is.

Caseïne eiwit voor het afvallen

Zoals je inmiddels weet wordt caseïne langzaam opgenomen door het lichaam. Daarom zijn deze eiwitshakes goed om de tijd tussen de trainingen te overbruggen. Caseïne eiwitshakes passen ook perfect in een dieet met als doel om af te vallen of droog trainen. Bij beide sportdoelen eet je onder je caloriebehoefte, waardoor de kans groter is dat je spieren ook minder voedingsstoffen krijgen en dus afbreken. Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lichaam en daarom is het fijn als je gedurende een langer tijdframe caseïne eiwitten binnen kan krijgen.

Caseïne eiwitten voor sporters

Ben jij een wielrenner, schaatser, marathonloper, ben je vaak te vinden in de gym of ga je de uitdaging van een triatlon niet uit de weg? Caseïne eiwitten zijn door de langzame afgifte van aminozuren super geschikt voor alle sporters. Dankzij de langzame afgifte van eiwitten, zorgt een caseïne eiwitshake dat je lichaam over een langere periode voorzien wordt van essentiële aminozuren. Dat kan alleen maar ten goede komen tijdens je herstelperiode!

Caseïne eiwit kopen bij House of Nutrition

Ben je op zoek naar langzame eiwitten? Dan is caseïne proteïne datgene wat je zoekt! Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van kwaliteitsmerken die je op deze pagina vindt. Bestel vandaag nog jouw favoriet! Op werkdagen voor 17:00 uur is dezelfde dag nog verstuurd. 

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.