Filters

Eiwitten/Proteïne
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Vorm

Langzame/trage eiwitten

Lees meer over langzame/trage eiwitten...

Wist je dat er net zoals bij koolhydraten onderscheid wordt gemaakt in snelle en langzame eiwitten? Dit heeft te maken met de snelheid waarmee de bepaalde eiwit wordt opgenomen in je bloed. De snelheid van afbreken beïnvloedt de opbouw, afbraak en opslag van eiwitten in het lichaam. We zullen je meer vertellen over langzame ofwel trage eiwitten. Lees meer...

Week Deal
House of Nutrition - Pro Shake
Pro ShakeHouse of Nutrition
99,90 89,90
First Class Nutrition - Pro88 Day & Night
Pro88 Day & NightFirst Class Nutrition
33,95
M Double You - Milk & Whey Proteïne
Milk & Whey ProteïneM Double You
28,35
Scitec Nutrition - 100% Casein Complex
100% Casein ComplexScitec Nutrition
32,90 30,95

Wist je dat er net zoals bij koolhydraten onderscheid wordt gemaakt in snelle en langzame eiwitten? Dit heeft te maken met de snelheid waarmee de bepaalde eiwit wordt opgenomen in je bloed. De snelheid van afbreken beïnvloedt de opbouw, afbraak en opslag van eiwitten in het lichaam. We zullen je meer vertellen over langzame ofwel trage eiwitten.

Wat zijn langzame eiwitten?

Eiwitten hebben twee functies, namelijk: het lichaam voorzien van energie en anderzijds dienen ze als bouwstof. In vergelijking met koolhydraten worden eiwitten een stuk langzamer verteerd door het lichaam. Verder kun je eiwitten nog onderverdelen in snelle en langzame eiwitten. Als het lichaam door alle brandstoffen heen is (zowel koolhydraten als eiwitten) dan worden er andere reserves aangesproken. Dit kan vet zijn, maar als je een droog getraind lichaam hebt dan zullen ook de eiwitten uit spieren verbruikt worden. Op dit moment is er sprake van spierafbraak. Je lichaam eet dus eigenlijk je spieren op. Doordat langzame eiwitten de energie zeer langzaam afgeven is het aan te raden om deze te eten voor een lange rustperiode. Daarmee kan spierafbraak voorkomen worden in een periode waarin je niet veel eet.

Langzame eiwitshake

Caseïne is het eiwit waarmee langzame eiwitshakes gemaakt worden. Dit is een dierlijk eiwit wat in melkproducten zit zoals kaas, yoghurt en kwark. Nadat je caseine gegeten of gedronken hebt, worden er kleine klontjes gevormd in je maag. Dit zorgt ervoor dat de vertering lastiger wordt en dus langer duurt. De aminozuren van caseïne worden dus over een langer tijdsbestek vrijgegeven met als voordeel dat je spieren langdurig kunnen herstellen.

Langzame en snelle eiwitten: Wanneer welke?

Maar wanneer kun je nou het beste langzame eiwitten nuttigen? Zoals we al eerder zeiden is dat het beste voor een rustperiode bijvoorbeeld als je gaat slapen. Na een training hebben je spieren direct behoefte aan eiwitten. In dit geval eet jesnelle eiwitten. De bekendste soort, en meteen de meest populaire eiwitshake, zijn whey eiwitten.

Langzame eiwitten kopen bij House of Nutrition

Kortom, ben jij op zoek naar de perfecte eiwitshake voor het slapen gaan? Of een eiwitshake voor een lange rustperiode? Dan zijn langzame eiwitshakes op deze pagina precies wat je zoekt! Wij hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van kwaliteitsmerken. Bestel vandaag nog jouw favoriet. Bestel op werkdagen voor 23:59 uur dan heb je het de volgende dag al in huis. Alle bestellingen boven de €40 worden gratis geleverd.

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.