Filters

Eiwitten/Proteïne
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Sportdoel
Vorm

Whey protein

Lees meer over whey protein...

Ongeacht je fitnessdoel; afvallen, gainen of droog trainen, zijn eiwitten een essentieel onderdeel van je voedingsschema. Het helpt spieren herstellen en op te bouwen na een training. Op deze pagina vind je het meest geliefde eiwitsupplement van vele sporters: whey protein/ wei eiwitten.
Lees meer...

Onze keuze
M Double You - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinM Double You
29,90 25,40
Onze keuze
First Class Nutrition - 100% Whey sensation
100% Whey sensationFirst Class Nutrition
32,90 27,95
Onze keuze
Performance Sports Nutrition - Pure Whey
Pure WheyPerformance Sports Nutrition
29,40 25,00
Onze keuze
House of Nutrition - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinHouse of Nutrition
16,90
Week Deal
House of Nutrition - Pro Shake
Pro ShakeHouse of Nutrition
99,90 89,90
Performance Sports Nutrition - Whey Protein Isolate
Whey Protein IsolatePerformance Sports Nutrition
33,95 28,85
OP=OP
First Class Nutrition - Clear Whey
Clear WheyFirst Class Nutrition
21,90 15,90
Test Box
First Class Nutrition - Clear Whey Mix Box
Clear Whey Mix BoxFirst Class Nutrition
49,25 30,00
First Class Nutrition - Pro88 Day & Night
Pro88 Day & NightFirst Class Nutrition
33,95
M Double You - Micro Whey
Micro WheyM Double You
37,50
M Double You - Whey Isolate
Whey IsolateM Double You
32,35
M Double You - Milk & Whey Proteïne
Milk & Whey ProteïneM Double You
28,35
Performance Sports Nutrition - Delicious Sports Breakfast Sachet
Delicious Sports Breakfast SachetPerformance Sports Nutrition
 
Scitec Nutrition - 100% Whey Protein Professional
100% Whey Protein ProfessionalScitec Nutrition
29,90 28,10
Scitec Nutrition - 100% Whey Isolate
100% Whey IsolateScitec Nutrition
31,90 30,00
Scitec Nutrition - 100% Hydro Isolate
100% Hydro IsolateScitec Nutrition
39,90 37,50
Scitec Nutrition - Iso Clear Protein
Iso Clear ProteinScitec Nutrition
42,90 40,35
Nutrend - Whey Core
Whey CoreNutrend
22,90 18,30

Ongeacht je fitnessdoel; afvallen, gainen of droog trainen, zijn eiwitten een essentieel onderdeel van je voedingsschema. Het helpt spieren herstellen en op te bouwen na een training. Op deze pagina vind je het meest geliefde eiwitsupplement van vele sporters: whey protein/ wei eiwitten.

Wat is whey protein?

Maar wat is whey protein precies? Whey eiwit is een natuurlijk product dat vrijkomt bij de productie van kaas. Het eiwit is afkomstig uit koemelk, maar bevat weinig lactose wat het weer makkelijker verteerbaar maakt voor je lichaam. De vloeistof die overblijft na de kaasproductie wordt ook wel wrongel genoemd. Wrongel wordt koud gefilterd en gedroogd totdat er uiteindelijk een mooi whey eiwitpoeder overblijft. Wat whey vooral zo essentieel maakt voor spieropbouw is dat het de essentiële aminozuren bevat die niet op natuurlijke wijze door het menselijk lichaam kunnen worden geproduceerd. Wil jij gaan voor maximale spieropbouw? Dan doe je er dus zeker goed aan om whey protein of een andere vorm dan een eiwitshake te consumeren.

Wat doet whey protein?

Eiwitten zijn nodig om het lichaam te helpen herstellen en nieuwe cellen aan te maken. Iedere cel in ons lichaam bevat eiwitten. Ze worden ook wel de bouwstenen van ons lichaam genoemd.

Pas na onderzoek werd er ontdekt dat whey niet zomaar een afvalproduct van kaas was, maar juist een eiwitrijke bron met een zeer hoge biologische waarde. De biologische waarde geeft aan hoe efficiënt het lichaam het eiwit kan opnemen om spierweefsel op te bouwen. Voorheen scoorde een kippenei hierop het allerhoogst met een score van 100. Whey protein heeft een biologische waarde van 104. Het wordt dus extreem goed opgenomen door het lichaam. Whey concentraat,whey islolaat en whey hydrolisaat hebben zelfs nog een hogere waarde.

Wat zijn de voordelen van whey protein?

Zoals je inmiddels weet ondersteund whey protein de spiergroei en helpt de spieren te herstellen na zware inspanning en het helpt de spierafbraak vertragen naarmate je ouder wordt of tijdens een zwaar dieet. Hoe meer spiermassa, hoe efficiënter de vetverbranding zal werken. Daarnaast is whey makkelijk opneembaar door het lichaam. Maar whey eiwit kent nog veel meer voordelen. Het zorgt namelijk ook voor een vol gevoel en is daarom super geschikt tijdens het afvallen, omdat je niet snel zal grijpen naar tussendoortjes. Bovendien draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en spiermassa.

Smaken van whey eiwit

Whey eiwit heeft van nature een neutrale en typerende smaak. Daarom zijn er veel verschillende smaken op de markt. Populaire varianten whey protein zijn bijvoorbeeld whey vanille, banaan, aardbei of cookies en cream. Zelf kun je het nog een vollere smaak geven door het te mengen met melk of een vruchtensap zodat je er een eiwit smoothie van maakt. Maar let op! Daardoor krijg je wel gelijk extra calorieën binnen. Dat past misschien niet binnen je dieet als je wilt afvallen of droog trainen. Voor gainen kan het wel een goede manier zijn om zo ook extra calorieën binnen te krijgen. Is spiermassa opbouwen je doel? Kijk dan eens op onze pagina speciaal voor gainen.

Whey protein kopen bij House of Nutrition

Of je nu wilt afvallen, droog trainen of gainen: whey protein ondersteund spierkracht, spierherstel en spiergroei. Ongeacht welke sport jij beoefent, top- of een amateurniveau, is whey eiwit een makkelijke manier om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. House of Nutrition heeft een zorgvuldige selectie gemaakt van verschillende merken whey eiwitten die je op deze pagina vindt. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar 100% Whey Protein - M Double You of Pure Whey van Performance Sport Nutrition.


Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.