Ingrediënten:
125 gram speltbloem
300 gram ongezoete appelmoes
50 gram pindakaas
4 eieren
100 gram pure chocolade (bij voorkeur 70%)
25 gram cacaopoeder
30 gram Pure Whey poeder smaak Vanille (Performance Sports Nutrition)
10 gram bakpoeder-snufje zout-optioneel: gehakte amandelen
Bereiding:
- Scheid de dooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf.
- Smelt de chocolade au bain marie (of met een klein scheutje(plantaardige) melk in de microgolfoven).
- Mix alle ingrediënten tot een gladde massa en spatel het opgeklopte eiwit er als laatste doorheen.
- Optioneel: voeg gehakte amandelen toe voor een crunchy bite.
- Stort het deeg uit in een ruime schotel en plaats gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180° (heteluchtoven).
Laat afkoelen en snij in blokjes. Lekker genieten!
Kcal en macro's :
- 1.940kcal = 81 kcal per brownie
- C155 = 32%
- F100 = 48%
- P92 = 19%