Vita Vites zijn multivitaminen en mineralen in een uitgewerkte formule. Deze spelen een belangrijke rol voor een goede werking van je lichaam.

  • Vermindert vermoeidheid
  • Bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
  • Bevordert de normale werking van de spieren
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme
  • Draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 
Tijdelijk uitverkocht
Beschrijving

Onmisbaar voor de gezondheid

De combinatie van vitamines, mineralen en antioxidanten is onmisbaar voor de gezondheid van sporters en van "normale" mensen die op bepaalde momenten wel iets extra kunnen gebruiken. Dieet, na een ziekte, of mensen die niet gezond eten. Vita Vites multivitaminen en mineralen is een uitgekiende formule. Mineralen en vitaminen halen we grotendeels uit een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Helaas, zijn onze maaltijden niet altijd in evenwicht. Hierdoor halen we soms te weinig vitaminen en mineralen uit onze voeding.

Zo bevat Vita Vites de vitaminen B2, B3, B5, B6, B9, B12, C en magnesium die bijdragen om vermoeidheid te verminderen. Vitamine A, B12 en selenium dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Magnesium, calcium en vitamine D spelen een rol bij de normale werking van onze spieren. Antioxidanten zijn moleculen die de oxidatie van bepaalde chemische stoffen voorkomen, en daardoor de productie van vrije radicalen beperken. Vitamine B2, C en E, koper, mangaan, seleen en zink ondersteunen de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Spirulina is één van de meest complete voedingsstoffen in termen van voedingseigenschappen. Het bevat een uitzonderlijke hoeveelheid volledig plantaardige eiwitten (60%).

Goed voor sporters

Bij sporters is een goede voeding essentieel voor het herstel van het beschadigde weefsel als gevolg van een zware inspanning. Ook blessures, chronische vermoeidheid en stagnatie worden veroorzaakt door een tekort aan vitaminen en mineralen. Vitaminen en mineralen bevinden zich in Vita Vites van Performance in overvloed. Ze spelen een belangrijke rol bij een goede algemene werking van het lichaam. De combinatie van Vita Vites helpt om de vermoeidheid van een intensieve training te beperken.

Meer weetjes

Ook onze weerstand heeft baat bij een voldoende hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Antioxidanten (Vitamine: A, C, E - Mineralen: Selenium, Zink, Mangaan en Koper - Antioxidanten: flavonoïden) spelen een cruciale rol bij het neutraliseren van vrije radicalen en het voorkomen van schade aan cellen. Vrije radicalen leiden tot oxidatieve stress en schade aan cellen, het spierweefsel kunnen zo beschadigen. Omega 3 en omega-6 zijn essentiële vetzuren die betrokken zijn bij de goede ontwikkeling en het functioneren van het lichaam. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar nog meer werking van deze essentiële vetzuren als: ondersteuning de bloedsomloop, de cardiovasculaire functies, of het helpt om het cholesterol onder controle te houden, of het de bloedsomloop stimuleert. Daarnaast of het bijdraagt aan een gezonde balans van het zenuwstelsel en een goed geestelijk evenwicht bevordert en het concentratievermogen ondersteunt. Als uit deze onderzoeken blijkt dat dit klopt dan kunnen deze vetzuren niet meer ontbreken in een goede voeding. Essentiële vetzuren zijn vetzuren die het lichaam zelf niet produceert en die we dus uit onze voeding moeten opnemen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, dus ook helpt Vita Vites hier een handje.

Vita Vites helpt bij de algemene gezondheid van het lichaam, specifiek voor sporters die moeten herstellen na een inspanning.

Voedingswaarde
Vita Vites van Performance voedingswaarden: 
Per 2 tabletten
jodium150ugVitamine B14,2mg
Selenium50ugVitamine b123mg
Magnesium150mgVitamine B24,8mg
chromium25ugVitamine B518mg
Spirulina100mgVitamine B62mg
Citrus-extract41,67mgVitamine B90,2mg
Waarvan flavonoïden25mgVitamine C180mg
Calcium200mgVitamine D35ug
Choline bitartraat50mgVitamine E30mg
Zink15mgVitamine B8450ug
Koper1,65mgVitamine PP54mg
Mangaan3,5mgOmega 39mg
inositol50mgOmega 612,6mg
Ingrediënten

Vita Vites van Performance ingrediënten: Calciumcarbonaat, magnesiumoxide, vulstof: microkristallijne cellulose, olijfextract (Olea europaea) gestandaardiseerd voor oleuropeïnegehalte (vulstof: dextrine, antiklontermiddel: siliciumdioxide), ascorbinezuur (vitamine C), spirulina (4,8%) ) (Spirulina platensis),vis olie (glucosestroop, stabilisator: mannitol, emulgatoren: caseïnaat,sojaeiwitten, tetranatriumpyrofosfaat, lecithinen, tricalciumfosfaat; antioxidanten: natriumascorbaat, extract rijk aan tocoferolen; natuurlijke smaak) - omega-3 (0,4%), borageolie (Borago offinicalis) (antiklontermiddel: silicium, plantaardige olie (palmolie en kokosolie)) - omega-6 (0,6%), d-alfa-tocoferol acetaat (vitamine E), nicotinamide (vitamine B3), choline bitartraat, inositol, zinkcitraat, extract van citrusvruchten (Citrus aurantium) gestandaardiseerd voor flavonoïdengehalte, mangaangluconaat, calciumpantothenaat (vitamine B5), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, koper gluconaat, retinylacetaat (vitamine A), antiklontermiddel: siliciumdioxide, riboflavine (vitamine B2), thiaminehydrochloride (vitamine B1), cyanocobalamine (vitamine B12) (vulstof: calciumfosfaat), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), cholecalciferol ( vitamine D3) (vulstof: gemodificeerd zetmeel, maltodextrine; antioxidant: natriumascorbaat, di-alfa-tocoferol; canola-olie), biotine, chroompicolinaat, foliumzuur (vitamine B9), kaliumjodide, natriumseleniet (seleen (0,002%)), bekleding: HPMC, stearinezuur; kleurstoffen: karamel. Bevat een stof die is afgeleid vanmelk

Gebruiksaanwijzing
Neem 2 tabletten per dag met 150 ml water, liefst tijdens een maaltijd
Allergenen Info
Vis, soja en melk. Gefabriceerd in een fabriek waar melk, eieren, gluten, soja, pinda's, noten, schaaldieren en schaaldieren worden verwerkt.
Bewaaradvies

Koel en droog bewaren

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.